احمدمودى المــــديـر العام
دعائى : الجنس :
عدد المساهمات : 710
تاريخ الميلاد : 20/03/1990
العمر : 34
الموقع : loveforever3.yoo7.com نقاط : 976
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 02/01/2009
| موضوع: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه السبت مايو 30, 2009 8:08 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنبتدي بإيه دلوقتي احنا دخلنا المطبخ وهنبدأ نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة هتجهزيها هي عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني وبينك كده فيه أكتر من طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس بتعملها ببيض ولبن وفيه ناس بتعملها من غير بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين واللي يعجبك فيهم اعمليه..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] العجينة على طريقة نابولي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• 3 أكواب دقيق • 2 ملعقة خميرة بيرة • 2/1ملعقة صغيرة ملح • كوب ماء دافئ • 3معالق كبيرة زيت ذرة الطريقة:
1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كده ضيفي الميه والزيت، واضربيهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق. 2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية. 3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة. 4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت وغطيها بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها يزيد...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
العجينة على طريقة ملاينو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير:
• 2 كوب دقيق • 2 بيضة • 2 معلقة زبدة • كوب لبن • ذرة ملح وفلفل • 2 معلقة خميرة بيرة • 2/1معلقة سكر الطريقة:
1- اخلطي الخميرة مع السكر.
2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضرب الكهربائي وبعد كده ضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم مع بعض بالمضرب هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينة بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان تخمر.بس يا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت أقولهم في الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة وعلى فكرة العجينة دي هتستخدميها في عمل أي نوع إنت عايزاه من أنواع البيتزا. . وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا وهي..
صلصة البيتزا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة • 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة • 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون • 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون • 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل الطريقة:
1. سخني الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان يتسبك...
بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قلنا.[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ودلوقتي هنعرف ازاي تعملي كل نوع بيتزا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بيتزا بالخضروات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• عجينة بيتزا • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم" • 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات • 1 كوب عيش الغراب شرائح • 2 فص ثوم مفروم • 1 ملعقة صغيرة زعتر • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة • زيتون أسود مقطع دوائر • أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"الطريقة:
1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل الأسود وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح. 4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها، واوعي تاكلي صوابعك وراها.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بيتزا بالسجق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• عجينة بيتزا • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات • 2 فص ثوم مفروم • 2/1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة جدا • سجق مقطع • 2/1 كوب زيتون أسود أو أخضر مقطع شرائحالطريقة: 1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضر والبصل والكرفس والزيتون الأسود والسجق ورشي الفلفل الأسود. 3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر على السطح وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• عجينة بيتزا • ربع كيلو لحم مفرومة • 1كوب عيش الغراب شرائح • 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة • 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح • 1 فص ثوم مفروم • 2ملعقة كبيرة معجون طماطم • 2كوب جبنة موتزاريلا • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة الطريقة:
1- قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما تلزقش منك لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل الأخضر وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق كمان. 2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.
[size=16] | |
|
جوجو المــــديـر العام
دعائى : الجنس :
عدد المساهمات : 678
تاريخ الميلاد : 21/03/1990
العمر : 34
الموقع : https://loveforever3.yoo7.com نقاط : 741
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل : 02/01/2009
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الأحد مايو 31, 2009 8:32 am | |
| تسلم الصوابع اللى عملت البيتزة دى ياريت يامودى دلفرى على العنوان دا .........................
| |
|
SOSO مشرفه عامه على المنتدى
دعائى : الجنس :
عدد المساهمات : 393
تاريخ الميلاد : 02/03/1993
العمر : 31
الموقع : http://hamakifans.yoo7.com/forum.htm نقاط : 545
السٌّمعَة : -1
تاريخ التسجيل : 06/04/2009
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الأحد مايو 31, 2009 9:26 am | |
| | |
|
Admin Admin
دعائى : الجنس :
عدد المساهمات : 771
تاريخ الميلاد : 21/08/1990
العمر : 33
الموقع : https://loveforever3.yoo7.com/ نقاط : 821
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 02/01/2009
| |
ران عضو جديد
دعائى : الجنس :
عدد المساهمات : 37
تاريخ الميلاد : 01/01/1995
العمر : 29
نقاط : 50
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 10/05/2009
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الإثنين يونيو 01, 2009 3:54 pm | |
| | |
|
القناص مشرف ( شباب × شباب )
دعائى : الجنس :
عدد المساهمات : 424
تاريخ الميلاد : 22/07/1990
العمر : 33
نقاط : 569
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 06/05/2009
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الأحد يونيو 21, 2009 4:58 am | |
| تسلم ايدك يا مودى بس انت عارف تنفع تفتح هههههههههههههههههه
| |
|